Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Design Awards 2013 for Athens pastry shop from Travel & Leisure / Διεθνές Βραβείο design για τον Στέλιο Παρλιάρο από το “Travel and Leisure”




Design Awards 2013 for Athens pastry shop from Travel & Leisure


Best Retail Space – “Sweet Alchemy” by Stelios Parliaros, Athens
Designed by Stelios Kois for Kois Associated Architects

A confectionery and pastry shop in Athens, Sweet Alchemy creates an atmosphere of mystery around its many delicacies, presenting them in glass-topped cases in a space that feels a bit like a sorcerer’s workshop. Jars, bottles, bins, and trays of candy, jam, chocolate, and pastry fill the rooms, which are lit dramatically from above; abundant sunlight is refracted through a dense grid of tall metal shelves, highlighting the shop’s many unfinished-wood and concrete surfaces and the very refined sweets on display.
To see more click here

Official web page: www.parliaros.gr



 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διεθνές Βραβείο design για τον Στέλιο Παρλιάρο από το “Travel and Leisure


 
 Το πρωτοποριακό, φουτουριστικό, αλλά ταυτόχρονα πολύ ζεστό κατάστημα σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο τέλος του 2011 και το μόνο που δεν θυμίζει είναι  ζαχαροπλαστείο. Οι βιτρίνες από παλαιωμένο μπρούντζο, τα ράφια των ψυγείων που μοιάζουν με προθήκες κοσμηματοπωλείου, οι τεράστιες γυάλες με τα πολύχρωμα σύνεργα ζαχαροπλαστικής, αλλά και λεπτομέρειες όπως το εμφανές τσιμέντο ή οι θεατρικοί προβολείς κάνουν αυτό το ζαχαροπλαστείο να μοιάζει με  μαγική γωνιά του εργοστασίου του Γουίλι Γουόνκα.

Αυτή, λοιπόν, η ξεχωριστή, «προσωπική» σφραγίδα στο σχεδιασμό του ζαχαροπλαστείου του Στέλιου Παρλιάρου «Γλυκές αλχημείες» στην Κηφισιά είναι δημιούργημα της ομάδας του Στέλιου Κόη «Kois Associates Architects». Ο νέος, ταλαντούχος αρχιτέκτονας κέρδισε με αυτή τη δουλειά το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «σχεδιασμός καταστήματος» στο φετινό παγκόσμιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό «T+ L design awards» στη Νέα Υόρκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου